Осумњиченим члановима нарко-групе притвор до 30 дана

Специјални суд у Београду одредио је притвор до 30 дана Јакову Контићу званом Конта, пореклом из Никшића, и још тројици окривљених, који су у уторак ухапшени у заједничкој акцији српске и италијанске полиције у Београду – због трговине наркотицима.

У Италији је ухапшено још осам италијанских држављана.

Портпаролка суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је судија за претходни поступак донео решење којим је према окривљенима Ј. К., М. Н., С. Л. и З. К. одредио притвор до 30 дана због опасности од бекства, опасности да ће утицати на сведоке и да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

"Против овог решења дозвољена је жалба кривичном ванрасправном већу у року од три дана од дана пријема решења", додала је Станковићева.

Јакову Контићу и осталима се на терет стављају кривична дела – неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Према писању медија, Контић је ожењен сестром једног од водећих чланова криминалне групације Ндрангета у Италији.

Године 2012. био је хапшен у Италији, а био је означен као један од сарадника Дарка Шарића, пишу медији.

Ова организована криминална група се сумњичи да је у дужем временском периоду кријумчарила и дистрибуирала кокаин у земљама ЕУ.

Акција хапшења је спроведена у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал и државним тужилаштвом Италије при редовном суду у Милану.

"Чланови ове криминалне групе сумњиче се да су новац стечен од продаје наркотика у Србији улагали у куповину некретнина и скупоцених возила", наводи се у јучерашњем саопштењу МУП-а.

У оквиру акције на територији Србије, приликом претреса станова и других просторија, као и једног сефа, пронађено је и заплењено 58.250 евра, затим четири аутомобила, четири скупоцена ручна сата, око пет грама кокаина, два мотоцикла и шест комада пиштољске муниције.

У оквиру ове акције, у претходном периоду на територији Италије заплењено је 24 килограма кокаина, 12,7 килограма марихуане и два пиштоља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара