Више повређених у пуцњави у центру Ниша

Ухапшен је мушкарац који је ноћас око 02.45 из аутоматске пушке ранио три особе на Тргу краља Милана у Нишу, испред једног угоститељског објекта, саопштио је МУП. Сви повређени, међу којима је и нападач, збринути су у Клиничком центру у Нишу.

Пуцњави је претходио сукоб у кафићу између осумњиченог И. П. (1986) и двојице младића који су били са њим у друштву са радницима обезбеђења, након чега су њих тројица удаљени из објекта.

"Осумњичени И. П. се убрзо вратио са аутоматском пушком из које је испалио више хитаца у правцу радника обезбеђења (1988) који се налазио испред кафића. Осим радника обезбеђења, лакше је рањен још један мушкарац (1981) који се затекао испред кафића, а у друштву осумњиченог била су и двојица мушкараца који су претходно са њим удаљени из угоститељског објекта у центру Ниша", наведено је у саопштењу МУП-а.

Додаје су да су припадници полиције, који су били у редовној патроли недалеко од кафића на Тргу краља Милана, одмах интервенисали.

"Међутим, доласком на лице места осумњичени И. П. је пуцао и на полицијске службенике и тада је ранио полицијског службеника М. М. (1987), који је покушао да га разоружа без употребе ватреног оружја, тако што је скочио на осумњиченог. Приликом интервенције лакше су повређана још двојица полицајаца", стоји у саопштењу.

Полицијски службеници су потом одговорили на напад И. П. и ранили га у пределу десне ноге, након чега су га разоружали и спречили трагичније последице.

По налогу Вишег јавног тужилаштва у Нишу осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова због сумње да је извршио кривична дела тешко убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење, и промет оружја и експлозивних материја и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужиоцу.

Полиција интензивно трага за двојицом мушкараца који су били у друштву осумњиченог.

Сви повређени, међу којима је и нападач, збринути су у Клиничком центру. У тој установи за РТС кажу да су повређени задобили тешке телесне ортопедске повреде.

Директор Ургентног центра у Нишу Миодраг Лазић рекао је за РТС да су три особе тешко повређене, али да нису витално угрожене.

"Јутрос око три сати примили смо шест повређених ватреним оружјем. Од тога је троје лакше повређено. Реч је о посекотинама, неким рикошетом или стаклом услед пуцњаве", каже Лазић.

Према његовим речима, тројица мушкараца су теже повређена, а ради се о устрелним и прострелним ранама доњих екстремитета.

"Сва тројица су оперисана, ради се о тешким телесним повредама доњих екстремитета са повредном коштаних структура без повреда крвних судова", објаснио је Лазић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво