Несрећа на Ибарској магистрали, четворо мртвих

У саобраћајној несрећи која се догодила синоћ око 23 сата на путу Чачак-Мрчајевци код Мојсиња погинуле су четири особе, сазнаје РТС. Две жене задобиле су тешке телесне повреде. У судару су учествовала три путничка аутомобила. У понедељак Дан жалости у Чачку.

До несреће је дошло када је возач путничког возила марке "шкода" чачанских регистарских ознака, услед неприлагођене брзине кретања, сустигао и ударио путничко возило марке "југо" које се кретало испред њега у истом смеру, саопштио је МУП.

Након тога, возач "шкоде" прешао је у леву коловозну траку и ударио у предњи део путничког возила марке "ауди" крагујевачких регистарских ознака које се кретало из супротног смера.

Од силине удара "ауди" је слетео у канал, док се возило "шкода" окренуло на коловозу и ударило у "југа" који је слетео ван пута и ударио у металну ограду.

У овој незгоди смртно су страдале четири особе, док су две особе задобиле тешке телесне повреде опасне по живот. Лакше је повређен возач "југа". Повређени путници збринути су у чачанској болници.

Анестезиолог у чачанској болници Биљана Мандић рекла је да се у јединици интензивног лечења налазе две младе жене које су врло озбиљно повређене.

"Једна од њих има повреде обе натколенице, потколенице, руке, лопатице, а друга пацијенткиња је примљена са нагњечењима грудног коша и трбуха. Она је свесна и оријентисана без већих неуролошких испада", рекла је др Мандић.

Након вађења крви, утврђено је да је возач "шкоде" био у алкохолисаном стању, незванично сазнаје РТС.

По налогу заменика основног јавног тужиоца у Чачку возачу "шкоде" Н. Ј. (1979) из околине Чачка, одређена је мера задржавања због постојања основа сумње да је извршио кривично дело тешко дело против безбедности јавног саобраћаја.

Увиђај је обавила заменик основног јавног тужиоца у Чачку у присуству полицијских службеника СПИ Чачак и вештака саобраћајне струке.

Предмет је преузело Више јавно тужилаштво у Чачку.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво