Новости о контроверзама нестанка новинара Цветковића

Новинар Стефан Цветковић, чији је нестанак пријављен у ноћи између среде и четвртка, тврдио је у Управи криминалистичке полиције МУП-а Србије да су га отеле непознате особе, чија лица није видео, и која су, наводно, хтела да га пребаце у Румунију, пишу "Новости".

Међутим, како наводе Новости, анализа трагова на његовом часовнику, пронађеном поред напуштеног возила, није показала ДНК друге особе, а ни у колима, према досадашњим резултатима анализа, нема сумњивих трагова.

Лист наводи и да је интересантно да је Цветковић пронађен на улици када је излазио из куће, недалеко од свог дома.

Према оперативним сазнањима, Цветковић је пре десетак дана био у Приштини у друштву познатог бизнисмена из источне Србије.

С њим је, непосредно пре мистериозног нестанка, највише комуницирао, што директно, што кроз поруке. Одређене разговоре имао је и са телефонским бројем који је лоциран у Приштини, а забележени су и разговори са непознатим особама из Македоније.

Од тренутка када је пријављен његов нестанак, сви Цветковићеви телефони су били погашени, а има их неколико.

Током оперативног рада, пресретнуто је неколико разговара особа с којима је одржавао контакт, чија је суштина била да је он жив и здрав, односно да му се ништа није догодило.

"Он има причу да му је прећено због сазнања које је изнео о убиству Оливера Ивановића, па да су га чак и отели људи који су уплетени у тај злочин", пишу Новости.

Полиција, у сарадњи са БИА, покушава да реконструише цео случај, а проверавају се и његови контакти.

број коментара 5 пошаљи коментар
(субота, 16. јун 2018, 19:00)
Петрија [нерегистровани]

Скретање теме

Шта ћемо сад расправљати о томе ко води истрагу?! Важно је ваљда да јавност сазна пуну истину о овом догађају. Нормално је да се Председник државе огласи, обзиром на значај догађаја и деликатност тренутка у ком се догађај одиграо.

(субота, 16. јун 2018, 18:48)
Вукица [нерегистровани]

Лажа и паралажа

У стара, добра времена, кад је и обичном смртнику лакше било разлучити истину од лажи, за “сумњиве истине” смо говорили: “Просто да човек не поверује...” Данас ни најумнији нису у стању да се одбране од манипулатора свих врста, да побегну-не могу, сагну главу и прошапћу: “Збогом, памети!”

(субота, 16. јун 2018, 13:28)
Goran,Zr [нерегистровани]

Informisu ga

Nevodi predsednik istragu vec institucije,a njega samo informisu na svakih 15-30.min,jer je nestao gradjanin Srbije i posao mu je da se brine o svakom Srpskom drzavljaninu...

(субота, 16. јун 2018, 12:32)
anonymous [нерегистровани]

Subverzija

Ne vodi predsednik, ali posto su ovi "incidenti" u poslednje vreme upereni protiv države, i pretežno njega lično, on je izneo na konferenciji za štampu svoje vidjenje stvari.

(субота, 16. јун 2018, 11:21)
anonymous [нерегистровани]

Зашто

председник земље води истрагу!?? Да ли је то игде у свету забележено? Интересује ме, да ли је он свестан, да је тиме срушио све институције државе? А своју нарочито