Наставља се потрага за новинаром Стефаном Цветковићем

Полиција наставља потрагу за новинаром Стефаном Цветковићем из Беле Цркве, коме се губи сваки траг од среде увече. Министарство културе и информисања саопштило да изражава забринутост због нестанка Цветковића и да подржава брзу реакцију и напоре надлежних да се тај случај истражи.

Током целе ноћи припадници МУП-а радили су на расветљавању свих околности нестанка новинара Стефана Цветковића, а од раних јутарњих сати настављена је детаљна претрага терена у Белој Цркви, саопштио је МУП.

У саопштењу се наводи и да више десетина припадника Жандармерије, који су још јуче укључени у потрагу, тренутно претражују приобаље Шаранског језера и Шљункаре.

Неколико ронилаца ангажовано је на претрази Шаранског језера.

И данас је на терену ангажована Хеликоптерска јединица МУП-а, која тренутно надлеће изнад Беле Цркве, како би помогли колегама из других организационих јединица у овој потрази, наводи МУП.

Из полиције су јуче саопштили да нису тачне информације које су се појавиле у појединим медијима да су поред његовог аутомобила пронађени крв и кутија.

Цветковић је нестао у среду увече, а његови родитељи кажу да се није жалио да му неко прети, те да ништа није указивало да ће се то догодити.

Протеклих година Цветковић се у више наврата жалио да му прете различити политичко-тајкунски моћници. Како је раније саопштено из новинарских удружења, он се у последње време бавио осетљивим темама, између осталог и убиством Оливера Ивановића.

Министарство културе и информисања саопштило је да изражава забринутост због нестанка новинара из Беле Црква и да подржава брзу реакцију и напоре надлежних органа да се истражи његов нестанак.

Како се наводи, министарство ће наставити да прати активности надлежних органа који чине све како би нестанак овог новинара био расветљен.

Подсећају да су безбедност новинара и омогућавање њиховог несметаног рада елементарни предуслови за обављање улоге које медији имају у сваком друштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи