Заплењено 70.000 евра у аутомобилу на Градини

Цариници су у сарадњи са полицијом на излазној страни граничног прелаза Градина, у БМВ-у, којим су путовала двојица Ирачана, запленили више од 70.000 непријављених евра.

Прекршај је откривен у понедељак, када је аутомобил финских регистарских ознака којим су се од Финске ка својој земљи возила двојица Ирачана стигао на ред за контролу.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, 27-годишњи возач и две године старији сувозач одговорили су да имају само лични пртљаг и укупно 10.000 евра.

Без обзира на њихове речи, царински службеници су ипак одлучили да детаљно прегледају аутомобил, пртљаг и путнике.

И имали су право јер је у џепу возачеве јакне, која се налазила на задњем седишту, али и у џепу његових панталона пронађено скоро 60.000 непријављених евра.

У сувозачевој јакни на задњем седишту, као и у торбици за документа аутомобила у прегради на сувозачевој страни, откривено је још непријављеног новца, а реч је о износу од преко 30.000 евра.

Путницима је, сваком понаособ, враћено по 10.000 евра, јер је то износ који се без пријављивања може пренети преко границе.

Остатак од преко 70.000 евра задржан је до окончања прекршајног поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи