Оптужнице због мита и злоупотреба у јавним набавкама

Више јавно тужилаштво у Ваљеву подигло је оптужницу против више лица због примање и давања мита, злоупотребе у вези са јавним набавкама и злоупотребама службеног положаја.

Оптужницом су обухваћени Александар Вујић - Суботић, бивши начелника Градске управе у Ваљеву, Александар Ђурић, службеник Градске управе, Р. Ђ. из занатске радње "Фискал", Б. С, одговорно лице Радње за поправку металних производа и његова супруга И. С, затим М. П. из предузећа "Јапи ком" из Новог Сада, Н. В. из фирме "ФСЦ Вуковић" Шабац, А. П. из грађевинског предузећа "Ва градња 2007", власник радње "Геометар", А.М. и З. П, одговорно лице у предузећу "Симон".

Такође, на оптужници су се нашли приправница у Градској управи Т. И. и Д. Ђ, супруга одговорног лица радње "Фискал".

Иначе, на оптужницу се чекало више до годину дана, а у Тужилаштву објашњавају да је реч о веома обимном предмету у којем је било потребно саслушати 50 сведока, вештака и извести бројне доказе на компјутерима, телефонима и другим везама које су коришћене у обављању набавки путем тендера.

На тендерима су набављани углавном аутомобили, котлови за Школу "Десанка Максимовић", фотокопир апарати, штампачи и други скупоцени канцеларијски материјал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи