Градина, задржана два шлепера робе из Турске

На улазу граничног прелаза Терминал Градина, српски цариници су привремено задржали два шлепера пуна робе из Турске, саопштила је Управа царина.

У два дана, данас и јуче, цариници су задржали готово тону непријављене гардeробе, као и оне за коју се сумња да повређује право интелектуалне својине.

Возач камиона турске националности који је 7. јуна путовао из Истанбула ка Суботици, превозећи товар тежи од 18 тона, нашао се у прекршају по два основа: због тога што више од 400 килограма робе није пријавио, али и због готово 350 килограма гардеробе у чију се аутентичност сумња.

Одећа без икакве пратеће документације, и то преко 6.500 пари чарапа, више од 800 мајица, око 500 пари мушког и женског доњег веша, скоро 200 пари женских панталона, више од 100 марама и друге робе пронађена је међу регуларно пријављеним товаром.

Вредност заплењене непријављене гардеробе је скоро 6.000 евра.

Поред овога, у истом камиону пронађена је и већа количина гардеробе за коју се сумња да не носи оригиналну ознаку познатих брендова.

Вредност спорног товара од око 2.500 артикала сумњивог порекла је приближно 6.000 евра.

Сличан прекршај догодио се и данас такође у камиону турских регистарских ознака који је робу превозио од Истанбула ка Брчком.

Реч је о гардероби сумњивог порекла, за коју се претпоставља да је била намењена продаји на пијаци "Аризона".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво