Серија пљачки у Грачаници, појачано присуство полиције

У току претходне ноћи се на територији општине Грачаница догодило 12 пљачки, а обијани су аутомобили, један ресторан, као и куће на више локација у граду, рекао је за РТС председник општине Срђан Поповић, који је потврдио да је обијен и његов аутомобил.

У циљу унапређења безбедности деце у школама до краја школске године биће повећано присуство полиције испред образовних институција, договорено је на састанку председника општине Грачаница са директорима школа и представницима безбедносних структура.

Након инцидента у школи у Сувом Долу и синоћње серије пљачки у Грачаници, на иницијативу председника општине Грачаница Срђана Поповића одржан је заједнички састанак са – директорима школа и предшколских установа, представницима полиције, Кфора и ОЕБС-а, како би се утврдили приоритети и превентивне активности у циљу унапређења безбедности, пре свега, у школама.

"Како би се безбедност подигла на виши ниво договорено је да се на територији општине Грачаница повећа присуство полиције. Договорено је повећање полицијских патрола на четири тачке у општини Грачаница, испред школа у Угљару, Сувом Долу, Скуланеву и Лапљем Селу. Према плану, присуство полиције ће бити повећано у периоду када је фреквентност деце у школама највећа", рекао је Поповић.

Говорећи о серији ноћашњих пљачки у Грачаници, председник општине додаје да су грађани веома узнемирени, те да ће се, у координацији са полицијом и Кфором, а након разговора са оштећеним грађанима, такође предузети одређене мере.

На састанку са директорима образовних институција били су присутни командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић, шеф сектора оперативе за регион Приштине, и пуковник Кфора Данијел Бајата.

Бајата је навео да међународне снаге детаљно прате ситуацију на терену, те да ће уколико буде потребно пружити подршку и помоћ полицијским снагама, као и повећати патроле испред школа.

Поповић са грађанима који су били на мети пљачкаша

Председник општине Грачаница је примио групу грађана чије су породице оштећене синоћ током серије пљачки.

Мештани су Поповићу изнели своју забринутост због штете која им је током пљачки нанета, а посебно су указали на страх својих породица због чињенице да пљачкаши слободно шетају њиховим имањима, пренео је Радио Грачаница.

Грађани су од председника општине затражили да у складу са својим овлашћењима затражи од полицијских органа у Грачаници да озбиљно схвате ситуацију у којој се налазе домаћинства на територији општине те да својим појачаним присуством на терену заштите њихове животе и имовину.

Поповић је рекао да је више него јасно да је реч о организованој серији пљачки и разбојништава и да су грађани са правом забринути за безбедност својих породица и своје имовине.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи