Око 1.000 ветеринарских лекова у гепеку

Цариници су, у сарадњи са полицијом, током дубинске контроле на магистралном путу Рашка-Краљево, спречили кријумчарење скоро 1.000 ветеринарских лекова у шприцу и бочицама.

Прекршај је откривен у среду, 6. јуна, када је 38-годишњи ветеринар из Ниша у "шевролету" крушевачких регистарских ознака, путујући из правца Рашке ка Нишу, стигао до скретања за Јошаничку бању, где је и заустављен ради контроле, саопштила је Управа царина.

Возач је царинским службеницима рекао да нема ништа да пријави, али је преглед аутомобила демантовао његове речи.

Када су цариници отворили гепек, у њему су пронашли картонске кутије и црну врећу са непријављеним садржајем.

Реч је о нешто више од 200 бочица ветеринарских лекова "пен енд стреп" од 100 милилитара, али и о скоро 700 "мултиџект ИММ" шприцева са садржајем од 5 милилитара лека.

Антибиотске препарате намењене лечењу крупне стоке, коња, оваца и свиња није пратила никаква документација о пореклу нити о плаћеним дажбинама.

Спорни товар, за који путник није имао дозволу ни Министарства здравља, нити Агенције за лекове и медицинска средства, привремено је смештен у магацин царинарнице у Краљеву до окончања прекршајног поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи