Потврђена оптужница против Жељка Рутовића

Виши суд у Београду потврдио је оптужницу против бизнисмена Жељка Рутовића и Неђељка Мумина због рањавања власника "Хепи" телевизије Предрага Ранковића Пецонија у хотелу "Праг", 22. марта 2017. године.

Рутовић је у бекству, а Мумин је у притвору.

Оптужницом им се на терет стављају кривична дела наношење тешких телесних повреда, насилничко понашање и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја.

Портпарол суда Бојана Станковић прецизирала је за Танјуг да је кривично ванпретресно веће суда донело у понедељак решење којим је потврдило оптужницу Вишег јавног тужилаштва 29. марта.

На ово решење суда постоји право жалбе Апелационом суду у Београду у року од три дана од пријема оптужнице.

Против Рутовића и Мумина спроведена је истрага због кривичног дела покушај убиства у саизвршилаштву, али је након истраге оптужница подигнута за лакша кривична дела.

Рутовић је у бекству од инцидента и за њим је расписана међународна потерница по наредби Вишег суда у Београду од 4. априла прошле године.

Тужилаштво је у оптужници предложило да се Рутовићу суди у одсуству.

Приликом инцидента у хотелу "Парк" Ранковић је упуцан у обе ноге.

Он је власник "Хепи" телевизије и компаније "Имвеј" у оквиру које послују бројна предузећа.

Рутовић је један од ретких преживелих актера филма "Видимо се у читуљи", који се бави феноменом "жестоких момака" из криминалне средине у Србији почетком деведесетих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво