Ухапшено 27 особа осумњичених за финансијски криминал

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у више одвојених акција ухапсили су 27 особа и поднели кривичне пријаве у редовном поступку против 102 особе, због постојања основа сумње да су коруптивним кривичним делима и делима из области финансијског криминала оштетили буџет Србије и других привредних и физичких лица за више од 1,2 милиона евра.

Акције усмерене на сузбијање финансијског криминала и корупције спроведене су на територији Београда, Алексинца, Пирота, Ниша, Чачка, Крагујевца, Кикинде, Лесковца, Панчева, Пожаревца, Сремске Митровице и Суботице, наводи се у саопштењу МУП-а.

Овде можете погледати саопшење МУП-а

Осумњиченима се ставља на терет да су од 2008. године до данас починили више кривичних дела: злоупотреба службеног положаја, злоупотреба положаја одговорног лица, превара, прање новца, фалсификовање новца, неовлашћено организовање игара на срећу, недозвољена трговина, проузроковање лажног стечаја, пореска утаја и недозвољен промет акцизних производа.

Међу ухапшенима су запослени у општој болници у Алексинцу, бивше одговорно лице ЈКП "Градска топлана" Пирот, надзорни орган Дирекције за изградњу града Пирота, одговорно лице Шумарског газдинства "Северни Кучај" Кучево, одговорно лице Центра за социјални рад у Бабушници, одговорно лице туристичке агенције ММ ТУРС из Ниша, одговорно лице туристичке агенције "VIP tours&service" из Ниша, одговорно лице Скупштине предузећа "Београђевинар" као и оснивачи, власници и одговорна лица више приватних фирми.

Кривичним пријавама обухваћено је и осам полицијских службеника, међу којима је и један начелник регионалног центра, одговорно лице Друштва за церебралну парализу, дечју парализу и плегије у општини Пожега, запослени у дечјем одељењу Здравственог центра Књажевац, вршилац дужности одговорног лица Завода за трансфузију крви у Нишу, бивши вршилац дужности одговорног лица јавног предузећа "Ресавица", запослени у "Србијагасу", бивше одговорно лице "Електрокосмета" са седиштем у Београду, бивше одговорно лице Хидроелектране "Газиводе" из Зубиног потока, власници и одговорна лица у више привредних друштава и друга физичка лица.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара