Две крађе у Косовском Поморављу

У општини Витина на Косову и Метохији ноћас су се догодиле две крађе српске имовине и један покушај крађе, изјавио је председник привременог органа те општине Срђан Николић.

Срђан Николић је за Танјуг прецизирао да је синоћ око 23.30 сати Небојши Станковићу украден ауто "фијат пунто", као и да је Зорану Нисићу украдена крава, а покушана је и крађа бика Данилу Стевићу.

Николић каже да су ово само неке у низу крађа и да су о свему обавестили Канцеларију за Косово и Метохију.

"Тражимо реакцију међународне заједнице да се стане на пут крађама и застрашивању српског народа на КиМ", истакао је Николић.

Канцеларија за КиМ оценила је да нови напади на српску имовину који су се догодили у Косовском Поморављу, представљају "појачана настојања да се Срби застраше и испровоцирају како би се ситуација отргла контроли и добио алиби за ширу акцију против српског становништва на Косову и Метохији".  

"Чињеница да је ово само последњи у низу инцидената који се у последњих месец дана догађају готово свакодневно изазива додатну забринутост и оправдану сумњу да није реч само о деликтима из користољубља, већ да је реч о нечему много злонамернијем и опаснијем", оцењује се у саопштењу Канцеларије за КиМ. 

Српска листа најоштрије осуђује смишљене провокације и нападе на Србе и њихову имовину.

"Оно што нас забрињава је податак да ако се аналитички сагледају ове криминалне радње чије су жртве Срби, долазимо до закључка да ово нису напади који за циљ имају противправно стицање имовинске користи, већ слање политичке поруке да Срби нису пожељни на Косову и Метохији, да њихова жеља да у миру живе на својим огњиштима није у складу са плановима тамних кругова у Приштини", саопштила је Српска листа.

Српска листа захтева да се одговорни најхитније пронађу и казне, уместо што остају непознати или се после протколарног узимања изјаве пуштају на слободу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи