Медицински вештак о Милети Јерковићу

Суђење некадашњем шефу кабинета министра унутрашњих послова Бранку Лазаревићу и осталим оптуженима за одавање поверљивих полицијских информација криминалној групи оптуженог Дарка Шарића, настављено је у Специјалном суду у Београду, испитивањем вештака медицинске струке.

Овај вештак изјашњавао се о могућностима кључног сведока у овом поступку, Милета Јерковића, да сведочи пред судом, будући да је суђење због његових изостанака одлагано више пута у последњих пола године.

Пошто се Јерковић не појављује, јер је на лечењу у Америци, суд је дошао у посед његове медицинске докуметације, која ће до следећег претреса бити допуњена још неким извештајима.

На следећем суђењу средином јуна, вештак ће наставити излагање свог мишљења, а за сада је при ставу да Јерковић није у могућности да лети авионом, односно да сведочи на главном претресу.

Јерковић је раније саслушаван у истрази овог случаја, а иначе је сведочио у случају против Шарићеве групе којој се суди за прање новца зарађеног од трговине кокаином.

Поред Лазаревића у овом поступку због кривичног дела одавање службене тајне оптужени су – адвокат из Новог Сада Радован Штрбац, полицајац Борис Гара, као и Родољуб Радуловић звани Миша Банана који је у бекству и коме се суди у одсуству.

Они се терете да су током 2008. и 2009. преносили поверљиве полицијске информације Шарићу пре покретања званичне истраге за шверц кокаина у октобру 2009. године.

У оптужном предлогу се наводи да је Гара преносио кључне податке Лазаревићу о праћењу Шарићеве групе, након чега је Лазаревић те информације прослеђивао Штрпцу и Радуловићу, а они Шарићу. 

То поступање је, како сматра Тужилаштво за организовани криминал, угрозило истрагу полиције јер су припадници Шарићеве групе променили дотадашњи начин комуникације. 

Шарићу је у току поновљено суђење поводом оптужби за кријумчарење кокаина, као и суђење за прање пара и фалсификовање докумената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи