Суђење за злочин у Кравицама одложено за 30. мај

Због изостанка оптуженог Драгомира Паровића, за којег је утврђено да се налази у болници, јер је недавно покушао самоубиство, одложено је суђење оптуженима за ратни злочин у Кравицама код Сребренице за 30. мај и 1. јун.

Након покушаја да пресече вене, Драгомир Паровић је смештен на психијатрију болнице у Новом Саду.

За данас је било предвиђено испитивање заштићених сведока – 301 и 302, али је одложено за 30. мај и 1. јун.

Суд је одредио још два термина за наставак суђења, 12. и 13. јун.

За ратни злочин против цивилног становништва у месту Кравице крај Сребренице у јулу 1995. оптужени су бивши припадници Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске – Недељко Милидраговић, Алекса Голијанин, Миливоје Батиница, Драгомир Паровић, Александар Дачевић, Боро Милетић, Јован Петровић и Видослав Васић.

Према оптужници, они су заједно с непознатим припадницима Специјалне бригаде Републике Српске, у халама Земљорадничке задруге и око њих, у месту Кравица у јулу 1995. године учествовали у убиству више стотина Муслимана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 13. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара