Пузигаћи 12 година затвора због учешћа у убиству Татона

Виши суд у Београду осудио је на 12 година затвора Дејана Пузигаћу, са монашким именом Сава јер је учествовао у убиству француског навијача Бриса Татона, који је страдао у тучи навијача на Обилићевом венцу у Београду 2009. године.

Осуђен је због кривичног дела тешко убиство у саизвршилаштву, а суд му је данас такође продужио притвор.

Пузигаћа је 2011. године у одсуству био осуђен правоснажно на 14 година затвора јер је шест година био у бекству.

Данашњом првостепеном пресудом, суд је ту правоснажну пресуду ставио ван снаге, а Пузигаћа, као и тужилаштво имају право да и на нову првостепену пресуду уложе жалбу Апелационом суду у Београду.

Њему је понављање суђења одобрено након хапшења у Атини и изручења Београду, јер је био осуђен у одсуству.

Татон је тешко повређен у тучи навијача Партизана и Тулуза из Француске на Обилићевом венцу 17. септембра 2009. годинем, а 11 дана касније је преминуо у болници.

Пузигаћа се током скривања замонашио у руском манастиру на Тајланду и узео монашко име Сава, па се на суђењима појављивао у монашкој мантији.

На почетку поновљеног суђења у априлу 2017, негирао је учешће у тучи, тврдећи да уопште није био на Обилићевом венцу у време недеда и туче навијача Тулуза и Партизана.

У првостепеном поступку Пузигаћа је осуђен на 32 године затвора, али му је казна одлуком Апелационог суда 2012. године смањена на 14 година затвора.

Ђорђе Прелић, који је такође у одсуству био осуђен на 15 година затвора због Татона, недавно је новом правоснажном пресудом осуђен на 10 година затвора због учешћа у убиству Татона.

Прелић је пет година био у бекству до хапшења у Шпанији која га је изручила Србији 2014. године.

Осим Пузигаће и Прелића, сви остали оптужени за убиство Татона су пуштени из затвора на условни отпуст или су издржали затворске казне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво