Ухапшено 11 особа због фалсификовања докумената

Једанаест особа је ухапшено због сумње да су као чланови организоване криминалне групе израђивали фалсификована документа Србије и земаља ЕУ и тако остварили противправну имовинску корист од 16.702.560 динара, саопштено је из МУП.

Како се наводи, због постојања основа сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и фалсификовање исправе ухапшени су С. М. (1973), А. М. (1998), А. М. (1973), В. Т. (1973) и Д. Д. (1965) из Краљева, Р. Г. (1954) и К. В. (1969) из Београда, Р. З. (1959), А. Н. (1986) и К. С. (1968) из Крушевца и Н. Т. (1990) из Новог Пазара.

Сумња се да је С. М. у периоду од 2016. до 2018. године организовао криминалну групу, чији су чланови имали тачно утврђене улоге и задатке у изради различитих фалсификованих личних и других докумената Србије и држава Европске уније, чиме су осумњичени наручиоцима створили услове за извршење кривичних дела.

Осумњичени С. М. терети се да је организовао израду и штампање фалсификованих докумената у изнајмљеним становима широм Србије тако што је на рачунарима обављао припрему и штампање висококвалитетних фалсификованих докумената која су се у многим државама могла користити као оригинална.

Из МУП-а наводе да се сумња да су чланови групе, након што су добијали фотографије и податке од наручиоца докумената, на уређајима високе резолуције, обављали скенирање, обраду и израђивали возачке и саобраћајне дозволе, личне карте, пасоше и друга документа.

Постоје основи сумње да је криминална група имала разгранату мрежу дистрибуције и наручилаца докумената широм Европске уније.

У хапшењу су учествовали припадници Министарства унутрашњих послова, УКП - Службе за борбу против организованог криминала и Безбедносно-информативне агенције у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво