Лазукић оптужен за породично насиље

Прво основно тужилаштво у Београду поднело је суду оптужни предлог против Луке Лазукића којим га терети да је извршио породично насиље над супругом, певачицом Наташом (Беквалац) Лазукић, речено је "Танјугу" у том тужилаштву.

Лазукић је оптужен за кривично дело насиље у породици, за које је запрећена казна од три месеца до три године затвора.

Након разматрања свих доказа, тужилаштво је закључило да постоји оправадана сумња да је Лазукић извршио кривично дело насиље у породици на штету Наташе, која је узела његово презиме – Лазукић.

Први основни суд је у уторак на предлог тужилаштва Лазукићу продужио меру забране приласка и комуникације са супругом, која може да траје до окончања кривичног поступка.

У тужилаштву подсећају да су у овом случају спроведене доказне радње у оквиру којих је саслушан и Лазукић и испитана оштећена Наташа Лазукић, затим је испитан сведок-бебиситерка која је била присутна током свађе у ноћи између 12. и 13. априла.

Обављено је и медицинско вештачење на околност врсте и механизма настанка повреда код оштећене Наташе, као и психијатријско-психолошко вештачење Лазукића поводом његове урачунљивости у време извршења дела, а била су стављена и два захтева за пружање потребних обавештења Градском центру за социјални рад, Одељење Савски венац и Ургентном центру Клиничког центра Србије.

Након изведених доказа, одбрана Лазукића је предложила своје доказе, од којих је тужилаштво усвојило један предлог, док су остали одбијени.

Због тога је одбрана у складу са законским овлашћењима извођење тих доказа предложила судији за претходни поступак, који је такође одбио ове предлоге одбране. 

Лазукић се терети да је Наташи Беквалац нанео лаке телесне повреде у ноћи између 12. и 13. априла.

Што се тиче Лазукићеве кривичне пријаве против супруге због лажног пријављивања, о њој ће бити одлучено након окончања поступка за породично насиље. 

Лазукић на саслушању код тужиоца није негирао да је сукоба између њега и Наташе било, али је негирао да ју је тукао и шутирао. 

Поред тога, он је поднео и кривичну пријаву против њеног оца Драгослава Беквалца због кривичног дела насиље у породици.

Наташа Беквалац, која је узела мужевљево презиме Лазукић, породила се крајем фебруара и родила заједничко дете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи