Јуком: Кривична пријава против Милице Ђурђевић

Комитет правника за људска права (ЈУКОМ) поднео је против Милице Ђурђевић из "Заветника" кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у Београду поводом активности и ставова које је износила о деловању невладних организација у фебруару и марту ове године.

Тим поводом Ђурђевићева је саопштила да је по налогу тужилаштва јутрос дала изјаву полицији у својству грађанина, у циљу прикупљања обавештења и утврђивања истинитости оптужби наведених у пријави.

Ђурђевићева је додала да подносиоци кривичне пријаве наводе да је подстрекивала дискриминацију тиме што је, како наводи, затражила да се заустави финансирање антиуставних НВО из буџета Града Београда, затим што је изјавила да "пола града нема канализацију, али да се за 'фекалије' Борке Павићевић и Наташе Кандић издвајају средства".

Такође јер је одржала скуп испред Куће људских права и на тој здради истакла плакат са фотографија Наташе Кандић са натписом "Нобелова награда за издају српског народа".

Ђурђевићева тврди да у тим радњама нема елемената било каквог кривичног дела, већ да је по среди покушај да се ућуткају и застраше сви они који мисле другачије од појединих невладних организација.

"Стојим иза сваке своје изговорене речи и тврдим да је неопходно усвојити законске мере којима би се регулисало њихово деловање и транспарентност финансирања", навела је Ђурђевићева.

Поред осталог је подсетила да је Наташа Кандић аплаудирала као почасни гост на скупштини проглашења такозване косовске независности, те да за Тужилаштво то није било кривично дело, док се у њеном случају разматра постојање кривичне одговорности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво