Почело суђење двојици "шкаљараца", трећи закључио споразум

Пред Вишим судом у Београду почело је суђење двојици оптужених за нелегално држање и ношење оружја, за које се сумња да су припадници "шкаљарског клана" из Црне Горе. Трећеоптужени је недавно са тужилаштвом закључио споразум о признању кривице.

На оптуженичкој клупи су Митар Муратовић и Милош Ниловић, а споразум о признању кривичног дела са Вишим јавним тужилаштвом закључио је Илија Зец.

Њих тројица су у јуну прошле године били ухапшени у београдском ресторану "Дурмитор" када је било приведено укупно 10 особа, али су се након истраге на оптужници нашла само поменута тројица.

Зец је према споразуму, који тек треба да потврди Виши суд, признао кривично дело недозвољено држање оружја, рекла је за Танјуг портпарол тужилаштва Татјана Секулић, без навођења на коју казну је склопљена нагодба.

Митар Муратовић је у притвору од хапшења 1. јуна 2017, а крајем марта притвор му је продужен за још 60 дана због опасности да ће поновити кривично дело у кратком временском периоду.

Он је и раније осуђиван због ношења оружја.

Муратовић и Ниловић оптужени су за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Виши суд је 20. децембра 2017. године донео решење којим је потврдило оптужницу Вишег јавног тужилаштва, а пошто се нико на њу није жалио Апелационом суду у законском року, решење о потврђивању је постало правоснажно 19. јануара.

"Шкаљарски клан" се у Србији и Црној Гори повезује са низом убистава и трговином наркотика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво