Хапшење осумњичених за крађу злата из РТБ Бор

Седам особа је ухапшено због сумње да су од 2014. до 2017. године из златаре РТБ "Бор" украли већу количину злата, саопштио је МУП. РТБ "Бор" је поздравио хапшење и најавио подношење одштетног захтева након истраге.

Због сумње на тешку крађу ухапшени су И. С. (1976), З. П. (1967), Г. П. (1975), Д. М. (1974) запослени у Радној јединици за производњу племенитих метала РТБ "Бор", С. С. (1977) бивши радник ове јединице и Д. М. (1975) и З. И. (1970), бивши радници обезбеђења "Заштита" из Бора.

Сумња се да су ухапшени, по претходном договору, више пута из производног процеса присвојили веће количине неафинисаног и афинисаног злата које су продавали.

У претресу станова и других просторија осумњичених пронађено је 135.765 евра, 3.897 долара и 98.000 динара и извесна количина накита.

По налогу надлежног тужилаштва, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и уз кривичну пријаву биће приведени тужиоцу.

Акцију су спровели припадници Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Бору.

РТБ "Бор" поздравља хапшење, најављује одштетни захтев

Рударско-топионичарски басен "Бор" саопштио је да у потпуности подржава опсежну полицијску акцију хапшења у тој компанији.

Компанија је, наводи се, као оштећена страна, заинтересована да случај ефикасно буде истражен до краја и пружиће сву подршку органима МУП-а у истражном процесу.

Након истраге ће, кажу, упутити одштетни захтев.

РТБ "Бор" је, како се наводи, овој опсежној полицијској акцији, која је трајала годину дана, припадницима МУП-а све време пружао подршку, логистичку и сваку другу помоћ која је била потребна.

"Све сумње пријављиване су редовно органима реда јер је РТБ 'Бор', као оштећена страна, заинтересован да случај ефикасно буде истражен до краја", додали су у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи