Поштанске пошиљке пуне кријумчарене робе

Цариници су 8. маја приликом контроле пошиљака пристиглих из Суботице у магацин курирске службе у Београду открили велику количину робе страног порекла, трговачког карактера, без икакве документације о пореклу или плаћеним дажбинама.

Заплењена је разноврсна роба: од стероида, суплемената за голубове, мобилних телефона, па до купаћих костима и патика, очигледно намењених даљој препродаји.

Приликом прегледа цариници су у више пошиљака пронашли око 70 пари патика познатих светских брендова које су три различита пошиљаоца слала примаоцима широм Србије.

Једна од пошиљака садржала је чак 46 кутија стероида "станозолол", "оксандролон", "пропекс" и "катс-тестостерон микс", који се користе у бодибилдингу.

У другој пошиљци откривено је преко 50 килограма различитих суплемената за голубове, робне марке "рунфрид", док су 11 нових мобилних телефона светских робних марки цариници затекли у више пошиљака које је исти пошиљалац слао из Суботице разним примаоцима у земљи.

У једној од пошиљака је откривено готово 500 женских купаћих костима и мушких купаћих гаћа.

Наредног, 9. маја, у дубинској контроли на путу Рашка-Краљево, код Богутовца заустављен је комби курирске службе краљевачких регистарских ознака у коме је такође откривена разноврсна кријумчарена роба.

Детаљним прегледом комбија којим су пошиљке транспортоване утврђено је да се у њима налази и преко 80 комплета тренерки, више од 50 хеланки и шортсева и четири прскалице које се користе у пољопривреди.

Осим што робу, очигледно трговачког карактера, није пратила адекватна документација, за један њен део је утврђена и повреда права интелектуалне својине робних марки "најк" и "адидас".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара