Мигранти се скривају у лиму, међу кломпама, у каросерији...

Тројицу миграната, једног Авганистанца и двојицу Бангладешана, цариници су пронашли на граничном прелазу Шид сакривене у камиону у који је превозио лим из Турске ка Аустрији, и то у колутовима лима, целим телом сакривени у великим кесама за смеће, саопштила је Урава царина.

Наиме, случај је откривен у уторак када је на прелазу Шид возач камиона турских регистарских ознака, који је превозио лим у колутовима од Турске ка Аустрији пријавио да сумња да се у камиону налазе илегалци, јер је приметио трагове на приколици.

Када су ушли у приколицу, цариници су затекли несвакидашњи призор - мигранати су како је саопштено, пронађени у колутовима лима, целим телом сакривени у великим кесама за смеће.

Покушај илегалног преласка преко границе на Шиду откривен је и данас на овом граничном прелазу у камиону српских регистарских ознака који је транспортовао каросерије и кабине за моторна возила од Србије ка Италији.

И он је цариницима пренео сумњу да се у приколици његовог камиона налазе мигранти, јер је близу вашаришта код Шида, где је провео ноћ, чуо неко комешање и кретање око камиона.

Цариници су помоћу панорамског огледала уочили да је цирада исечена са горње стране, на средини приколице. Када су ушли унутра, у товару су затекли двојицу Пакистанаца.

Истовремено на излазу прелаза Батроваци у камиону врањских регистарских ознака откривена су тројица Иранаца који су се сакрили у товару делова намештаја транспортованих из Србије за италијанско тржиште.

А на прелазу Келебија 7. маја су откривена тројица Авганистанаца сакривени у товару кломпи, папуча и сандала "леони" које је возач камиона српских регистарских ознака превозио из наше земље за руско тржиште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи