Кривичне пријаве због сумње на утају и прање 350 милиона динара

Због сумње на пореску утају у износу од 212 милиона динара и прање новца од 138 милиона динара, Пореска полиција поднела је кривичне пријаве против седам лица.

Пореска полиција је поднела Тужилаштву за организовани криминал седам кривичних пријава против седам одговорних лица привредних субјеката, саопштила је Пореска управа.

Они се сумњиче да су починили кривично дело пореске утаје чиме су оштетили буџет Србије за 212.889.253,81 динара, као и кривично дело прање новца којим су противправно прибавили имовинску корист од 138.402.183,05 динара, наводи се у саопштењу.

Осумњичени се терете да су користили услуге такозваних "фантом" и "перачких предузећа" организоване криминалне групе која је ухапшена крајем прошле године и то по налогу Тужилаштва за организовани криминал.

Затим су у свом пословном књиговодству, каже се у саопштењу, евидентирали рачуне "перачких" и "фантом" предузећа са неистинитом садржином о наводно испорученој роби или пруженим услугама, на основу којих су користили право на умањење пореске обавезе пореза на додату вредност.

Наведене рачуне користили су и као основ за пренос новца на пословне рачуне предузећа под контролом организоване криминалне групе, а та средства би се усмеравала на личне рачуне већег броја физичких лица и уз провизију, враћала уплатиоцима, односно власницима привредних субјеката.

На тај начин избегнута је и обавеза плаћања пореза на доходак грађана и доприноса за обавезно социјално осигурање, наведено је у саопштењу Пореске управе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво