Дејану Славићу одређен притвор до 30 дана

У Основном суду у Приштини данас је Дејану Славићу из Обилића одређен притвор до 30 дана, због сумње да је наводно починио ратни злочин над цивилним становништвом током сукоба на Косову и Метохији.

Адвокат Небојша Влајић, бранилац ухапшеног Славића, пренео је РТС-у да је добио решење суда о одређивању притвора, у којем се наводи да Славића повезују са страдањем групе албанских цивила, 27. марта 1999. године у насељу Крушевац код Обилића. 

Браниоци сматрају да су у питању пријаве албанских цивила, а у већини досадашњих случајева ухапшених Срба, показало се да су сведочења против њих била лажна, што због притиска да продају или одустану од повраћаја права на своје имање.

Током истражног притвора, тужиоци ће испитати сведоке овог догађаја и одредити даље мере према Славићу, додао је Влајић.

Славић је ухапшен пре два дана на пункту Јариње на северу Косова. До 2003. године живео је у Обилићу, а тренутно живи у Лазаревцу.

У реакцији Канцеларије за Косово и Метохију наводи се да је хапшењем Славића настављена антиправна, недемократска пракса хапшења на основу тајних спискова, који су, како је досадашње искуство показало, прављени углавном на основу лажних дојава и сведочења.

"Циљ овакве праксе је стварање неспокоја и страха у редовима српског народа на Косову и Метохији, ограничавање слободе кретања и обесхрабривање повратка интерно расељених лица", кажу у Канцеларији.

Истичу да се хапшење догађа у очекивању првих оптужница Специјалног суда за процесуирање злочина припадника бивше Ослободилачке војске Косова.

Канцеларија за Косово и Метохију је Дејану Славићу обезбедила правну помоћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво