Поново одбачена кривична пријава Лидије Валтнер

Прво основно јавно тужилаштво у Београду поново je одбацило кривичну пријаву новинарке листа "Данас" Лидије Валтнер коју је поднела против три особе због наводног угрожавања сигурности 31. маја 2017. током инаугурације председника Републике испред Дома Народне скепштине.

Њену пријаву тужилаштво је одбацило први пут заједно са кривичним пријавама још шест особа у новембру прошле године, али је Више јавно тужилаштво у децембру усвојило приговор њених бранилаца против те одлуке и дало налог да Прво основно тужилаштво саслуша осумњичене С. С., Г. Ф. и В. М. као и да испита Лидију Валтнер на све околности тог случаја.

Поступајући по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, Прво основно тужилаштво у Београду је саслушало осумњичене С. С., Г. Ф. и В. М. и испитало у својству оштећене Лидију Валтнер.

У саопштењу тужилаштво прецизира да је данас донело решење којим је одбачена кривична пријава Лидије Валтнер од 2. јуна 2017. године против С. С., Г. Ф. и В. М. због кривичног дела Угрожавање сигурности јер је тужилаштво након спроведених доказних радњи "утврдило да не постоји основ сумње да су пријављени извршили наведено кривично дело, нити било које друго кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности".

Након разматрања свих доказа, изведених како у поновљеном тако и у претходном поступку, утврђено је да не произилази основ сумње да је било ко од осумњичених на било који начин угрозио сигурност оштећене претњама да ће напасти њен живот или тело, указало је тужилаштво.

Валтнер може опет да уложи приговор Вишем јавном тужилаштву у Београду на ново решење о одбацивању пријаве.

број коментара 0 Пошаљи коментар