Експлозија на Дорћолу, једна особа погинула

Једна особа је погинула, а друга је повређена у експлозији у стану у београдском насељу Дорћол, речено је РТС-у у Хитној помоћи. И даље непознат узрок експлозије, али се сумња на бомбу пошто су у стану пронађени гелери.

До експлозије је дошло око 11 часова, у Улици браће Барух, када је на лицу места настрадала 78-годишња Радмила Л., јавља извештач РТС-а.

Њен супруг Емил Л. (1940) задобио је тешке повреде и превезен је у Ургентни центар на реанимацију.

Брачни пар се у тренутку експлозије налазио у кухињи, док је у суседној соби била њихова унука, која није повређена.

Није познато како је дошло до експлозије, али су првобитне информације биле да је експлодирала плинска боца.

Међутим, извештач РТС-а јавља да су полиција и ватрогасци посумњали да је ипак реч о експлозивној направи, јер су на плафону у кухињи, као и у другој просторији, пронашли гелере.

Према незваничним информацијама, полиција је пронашла и кашику бомбе, па није искључено ни да је у стану подметнута ручна бомба "кашикара". 

Уследила је вишесатна претрага стана, а на терен су дошли и Контрадиверзиони тим полиције и форензичари.

Још један инцидент догодио се данас у Улици браће Барух, када је на само 20 метара од ове зграде, на другом спрату Дирекције за мере и драгоцене метале, дошло до мањег пожара. Службеник тог завода успео је брзо да угаси ватру ручним апаратом.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво