Дечак се играо метком у школи у Врању, дошло до несреће

Ученик петог разреда играо се пушчаним метком пре почетка часа у врањској школи, када је у једном тренутку метак ударио у метални део клупе и активирао се. Дечаку ампутиран део прста, сазнаје РТС.

До несреће је дошло око 7.30, у Основној школи "Бранко Радичевић" у Врању.

Како је РТС-у речено у школи, једанаестогодишњи О. Р. био је сам у кабинету за ликовну културу, где се пре почетка часа играо метком. У једном тренутку метак је ударио у метални део клупе и активирао се.

"Он је рекао да је то нека играчка, да је ударио капислом о ексер или шраф, и да је дошло до експлозије и том приликом је повредио шаку. Истог тренутка сам отрчао у аутомобил, узео прву помоћ и зауставили смо крварење", рекао је Нинослав Јорданов, председник комисије за безбедност деце у ОШ "Бранко Радичевић". 

У међувремену је стигла и екипа Хитне помоћи и дечак је, са повређеним прстом десне руке, превезен у врањски Здравствени центар.

Како је РТС-у потврђено у Здравственом центру, дечак је збринут на одељењима хирургије и ортопедије, где му је ампутиран и оперисан део прста.

У полицији кажу да је дечак пушчани метак пронашао у очевом аутомобилу.

Увиђај је у току.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи