Одложено суђење Мирјани Марковић за 4. јун

Суђење Мирјани Марковић, супрузи некадашњег председника СРЈ и Србије Слободана Милошевића и осталим оптуженима због оптужби за незакониту доделу државних станова 2000. одложено је данас за 4. јун на молбу адвоката одбране.

Како се тужилаштво није противило молби суђење је одложено за јун.

Марковићевој се суди у одсуству јер је недоступна правосудним органима Србије и за њом је расписана међународна потерница.

Терети се за кривично дело злоупотреба службеног положаја подстрекавањем, јер је према оптужници, као председница дирекције ЈУЛ-а тадашње неке чланове Комисије Владе Србије за доделу станова подстрекавала да доделе стан дадиљи свог унука Илони Пешић, иако она није испуњавала законом предвиђене услове.

Илона Пешић неће бити позивана да сведочи у суд, већ ће њен раније дати исказ бити прочитан на суђењу.

Суђење супрузи некадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића раздвојено почетком године од процеса који је 11. јануара окончан пресудом којом су Бранислав Ивковић и директор Савезне управе царина Михаљ Кертес ослобођени оптужби, док је Живка Цица Кнежевић ослобођена дела оптужби, а за друге јој се суди и у овом у процесу са Марковћевом.

У поступку поред њих две, суди се и Милошу Лончару, док је суђење раздвојено према Данилу Пантовићу који је тренутно амбасадор Србије на Куби.

Што се тиче Марковићеве, представници Генералног тужилаштва Руске Федерације 2010. године саопштили су да она у тој држави ужива статус политичке избеглице и да не може да буде ухапшена по потерници српског Интерпола, која је расписана за њом 2005. године и још је на снази.

На овој оптужници је и некадашњи шеф Државне безбедности Јовица Станишић, али је суд донео одлуку о прекиду поступка против њега, због поновљеног суђења за ратне злочине који се против њега води пред Механизном у Хагу, који је наставио рад недавно затвореног Хашког трибунала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво