МУП поднео кривичну пријаву против полицајца у случају Савамала

Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Србије поднео је Првом основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против полицијског службеника Дежурне службе београдске полиције Г. С. због несавесног рада у служби, а у вези са рушењем објеката у Савамали у априлу 2016. године.

Пријава је тужилаштву стигла 19. априла, а Прво основно Тужилаштво ју је данас доставило на надлежност и даље поступање новом Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.

У саопштењу тужилаштва се прецизира да је Посебно одељење, које је почело са радом 1. марта у складу Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, стварно и месно надлежно за поступање по овој кривичној пријави.

Полицајац Г. С је у време рушења објеката био распоређен на радно место шефа смене Командно-оперативног центра.

Сектор унутрашње контроле МУП-а је пријаву поднео након прикупљених обавештења по захтеву Првог основног јавног тужилаштва, које је прошле године у јулу преузело случај од Вишег тужилаштва.

У односу на други Захтев тужилаштва за прикупљање потребних обавештења упућен Министарству унутрашњих послова Републике Србије, Дирекцији полиције, Управи криминалистичке полиције, Одељењу за сузбијање привредног криминалитета, тужилаштво ће када добије извештај донети одлуку и обавестити јавност о даљем поступању.

Тај захтев се односи на прикупљање потребних обавештења, а ради утврђивања идентитета и проналаска потенцијалних извршилаца кривичних дела, прецизира се у саопштењу тужилаштва.

Такође, тим захтевом је МУП-у наложено да предузме све оперативне радње из своје надлежности како би се утврдиле чињенице о евентуалном постојању пропуста у раду Градске управе града Београда-Комуналне полиције, као и других јавних предузећа, а који су везани за рушење објеката у "Савамали", на углу улица Херцеговаче и Мостарске у току ноћи 24/25. априла 2016. године.  

Претходно је Више тужилаштво у Београду 2016. године дало налог МУП-у да истражи тај случај. 

Почетком јуна 2017. добило је извештај од МУП-а и након анализе закључило да радње евентуалних дела су у надлежности Првог основног тужилаштва.

Нелегални објекти у Херцеговачкој улици порушени су крајем априла 2016. године, а тај случај изазвао је велику пажњу јавности.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво