МУП поднео кривичну пријаву против полицајца у случају Савамала

Сектор унутрашње контроле Министарства унутрашњих послова Србије поднео је Првом основном јавном тужилаштву у Београду кривичну пријаву против полицијског службеника Дежурне службе београдске полиције Г. С. због несавесног рада у служби, а у вези са рушењем објеката у Савамали у априлу 2016. године.

Пријава је тужилаштву стигла 19. априла, а Прво основно Тужилаштво ју је данас доставило на надлежност и даље поступање новом Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду.

У саопштењу тужилаштва се прецизира да је Посебно одељење, које је почело са радом 1. марта у складу Законом о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције, стварно и месно надлежно за поступање по овој кривичној пријави.

Полицајац Г. С је у време рушења објеката био распоређен на радно место шефа смене Командно-оперативног центра.

Сектор унутрашње контроле МУП-а је пријаву поднео након прикупљених обавештења по захтеву Првог основног јавног тужилаштва, које је прошле године у јулу преузело случај од Вишег тужилаштва.

У односу на други Захтев тужилаштва за прикупљање потребних обавештења упућен Министарству унутрашњих послова Републике Србије, Дирекцији полиције, Управи криминалистичке полиције, Одељењу за сузбијање привредног криминалитета, тужилаштво ће када добије извештај донети одлуку и обавестити јавност о даљем поступању.

Тај захтев се односи на прикупљање потребних обавештења, а ради утврђивања идентитета и проналаска потенцијалних извршилаца кривичних дела, прецизира се у саопштењу тужилаштва.

Такође, тим захтевом је МУП-у наложено да предузме све оперативне радње из своје надлежности како би се утврдиле чињенице о евентуалном постојању пропуста у раду Градске управе града Београда-Комуналне полиције, као и других јавних предузећа, а који су везани за рушење објеката у "Савамали", на углу улица Херцеговаче и Мостарске у току ноћи 24/25. априла 2016. године.  

Претходно је Више тужилаштво у Београду 2016. године дало налог МУП-у да истражи тај случај. 

Почетком јуна 2017. добило је извештај од МУП-а и након анализе закључило да радње евентуалних дела су у надлежности Првог основног тужилаштва.

Нелегални објекти у Херцеговачкој улици порушени су крајем априла 2016. године, а тај случај изазвао је велику пажњу јавности.

број коментара 9 пошаљи коментар
(понедељак, 23. апр 2018, 16:45)
bozana [нерегистровани]

Ko zgresi i treba da odgovara !

Ko zgresi i treba da odgovara !

(понедељак, 23. апр 2018, 16:39)
Bojana [нерегистровани]

МУП поднео кривичну пријаву против полицајца у случају Савамала

Svako je odgovoran za svoje postupke .

(понедељак, 23. апр 2018, 16:12)
anonymous [нерегистровани]

Koki

Svi koji su odgovorni za rušenje u Savamali biće procesuirani.

(понедељак, 23. апр 2018, 14:02)
anonymous [нерегистровани]

Како су експедитивни

Треба распустити суд и тужилаштво коме је потребно две године да размотри један полицијски извештај. Такође и преиспитети рад полиције која није способна да у року од две до три године установи аљкаво руковођење службом унутрашње безбедности. Ако постоје утицаји од врха државе, ићи у испитивању одговорности за немар и неефикасност до самог врха државе.

(понедељак, 23. апр 2018, 13:37)
riki [нерегистровани]

riki

Treba staviti tacku na celu pricu

(понедељак, 23. апр 2018, 13:04)
vera [нерегистровани]

sava mala

Bitno je da se ovaj slučaj reši.

(понедељак, 23. апр 2018, 12:58)
Ana [нерегистровани]

Da,da.

Ni po babu ni po stričevima. Bravo!

(понедељак, 23. апр 2018, 12:53)
MIle [нерегистровани]

zakon

Zakon je za sve isti!

(понедељак, 23. апр 2018, 12:46)
anonymous [нерегистровани]

Sanja

Snosiće posledice oni koji su za ovo odgovorni