Ронилачка опрема заплењена на прелазу Ватин

На улазу граничног прелаза Ватин цариници су запленили 17 делова ронилачке опреме у вредности од 5.500 америчких долара.

Опрема је откривена јуче приликом контроле комбија панчевачких регистарских ознака којим је управљао 49-годишњи српски држављанин.

На питање цариника да ли има нешто да пријави за контролу, путник је одговорио да нема ништа.

Међутим, приликом прегледа комбија, царински службеници су на поду, између возачевог и сувозачевог седишта, приметили два црна ранца и једну торбу.

Када су их отворили, у њима су пронашли 17 инструмената, делова ронилачке опреме марке "марес".

Реч је о 12 ронилачких компјутера, важном инструменту који служи за прорачунавање стварне дубине и времена роњења, четири манометра, чија је намена очитавање количине ваздуха у ронилачкој боци, као и о скуба дајвинг регулатору, једном од најважнијих елемената ронилачке опреме који омогућава удисање компримованог ваздуха из боце, те од његовог квалитета и исправности зависи лакоћа дисања, а уједно и сама сигурност сваког зарона.

Заплењена ронилачка опрема чија је вредност процењена на више од 5.500 америчких долара, привремено је смештена у царинарници Вршац до окончања прекршајног поступка, саопштила је Управа царина.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво