Нападнута екипа Прве телевизије у Лесковцу

Екипа Прве телевизије нападнута је данас у Лесковцу када је један мушкарац насрнуо на сниматеља и нанео му повреде главе, пренео је Б92. Полиција је ухапсила осумњиченог.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лесковцу ухапсили су М. Ј. (1977) из Лесковца осумњиченог да је јутрос напао новинара и сниматеља Телевизије "Прва", саопштио је МУП.

Сумња се да је он претио екипи Прве која је у близини његовог локала имала заказан интервју, а потом је сниматеља више пута ударио у лице и нанео му лаке телесне повреде.
 
Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насилничко понашање, М. Ј. је уз кривичну пријаву приведен заменику Основног јавног тужилаштва у Лесковцу.

Повређени сниматељ је након збрињавања у болници пуштен на кућно лечење, пренео је раније данас Танјуг.

УНС и НУНС осудили напад

Удружење новинара Србије (УНС) осудило је данашњи напад на новинара и сниматеља Телевизије Прва, преноси Фонет.

Данило Машојевић је за УНС испричао шта се догодило. "Паркирали смо возило у споредној улици када је излетео власник локала и почео да виче да то није паркинг место. Псовао је и претио нам својим затворским искуством, а онда и својим аутомобилом блокирао наше возило", рекао је Машојевић за УНС.

"Када смо кренули да из возила износимо камеру и осталу опрему насрнуо је на сниматеља, ухватио га за руку и ударио у главу. Цео напад десио се због паркинг места", објаснио је он.

УНС физички напад и бахато понашање према новинарима сматра недопустивим, саопштило је удружење.

Напад је осудило и Независно удружење новинара Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво