Окончана драма испред Скупштине Србије

Мушкарац који је претио да ће се убити испред зграде Скупштине Србије предао се полицији. Са собом је имао реплику пиштоља.

15.00 – Након што се предао, мушкарац одведен на неуропсихијатријски преглед. РТС незванично сазнаје да је реч о Миодрагу Т., бившем војном лицу.

14.00 – Драма испред зграде парламента је окончана, мушкарац који је претио самоубиством предао се полицији, јавља репортер РТС-а.

13.55 – Државна секретарка у МУП-у Биљана Поповић Ивковић рекла је Танјугу да М. Т. код себе нема бомбу, већ реплику пиштоља. Навела је да парламент није био евакуисан.

13.45 – Мушкарац наоружан ручном бомбом прети да ће извршити самоубиство.

Око 13 часова дошло је до инцидента испред Дома Народне скупштине у Београду, када је до улаза у зграду, својим возилом суботичких регистарских ознака, дошао М. Т. (1955).

Како је саопштио МУП, мушкарац је претио да ће извршити самоубиство.

Припадник МУП-а преговарао је са М. Т. око тога да одустане од своје намере. Преговори су трајали сат времена, након чега се он предао полицији.

Репортер РТС-а јавља да је реч о Миодрагу Т., бившем војном лицу, који је полицији рекао да код себе има бомбу и пиштољ. Међутим, након што се предао, код њега је пронађена реплика пиштоља.

М. Т. је одвезен на неуропсихолошки преглед, након чега ће бити одлучено да ли ће се против њега подносити кривична пријава, или ће му бити одређена мера лечења.

У међувремену, Министарство одбране је саопштило да М. Т. није припадник Министарства одбране и Војске Србије.

"Ради тачности информације напомињемо да је М. Т. завршио Војну академију Копнене војске у Југославији давне 1979. године. У активној служби ЈНА остао је до 1992. када је напустио службу на лични захтев", наводи се у саопштењу.

Око зграде парламента биле су распоређене јаке полицијске снаге током данашњег инцидента.

Начелник Полицијске управе Београда Веселин Милић навео је да су полицијски службеници МУП-а данас ефикасно и оперативно реаговали.

"У складу са надлежним тужилаштвом процесуираћемо даље мере и радње, како би лична и имовинска сигурност грађана, како Београда тако и Србије, била у најбољем реду", поручио је начелник београдске полиције за Танјуг.

На лице места изашли су ватрогасци и возило Хитне помоћи, као и специјална полицијска јединица за неутралисање експлозивних направа.

Саобраћај је у том делу града био блокиран.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи