Од 17 година затвора, до ослобађајуће пресуде за убиство

Апелациони суд у Београду преиначио је првостепену пресуду којом је Милан Јовичић из Падинске Скеле био осуђен на 17 година затвора због убиства Ненада Лазића у марту 2012. године и због недостатка доказа га правоснажно ослободио од оптужби, објављено је на сајту тог суда.

Истом одлуком и М. С. је правоснажно осуђен због оптужби да је Јовичићу помагао да сакрије пиштољ којим је наводно извршио кривично дело.

Том одлуком је преиначена пресуда Вишег суда у Београду од 15. маја 2017. године којом је Јовичић био осуђен на 17 година затвора због убиства и недозвољеног ношења пиштоља, а М. С. на годину и по дана затвора због кривичног дела помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела у стицају са недозвољеним ношењем пиштоља.

Јовичић је био оптужен да је у ноћи између 14. и 15. марта 2012. године у Падинској Скели убио Ненада Лазића, тако што је из пиштоља који је неовлашћено носио испалио више пројектила у његовом правцу наневши му тешку телесну повреду опасну по живот услед чега је Лазић на лицу места преминуо.

У образложењу пресуде Апелационог суда наводи се да изведени докази, потврда о одузетим предметима, записници о претресању стана, записник о увиђају, налаз и мишљење судских вештака и искази сведока, "не указују са несумњивом сигурношћу" да је Јовичић убио Лазића, као и да то не произлази ни из одбране С. М.

"Како је остала сумња у погледу чињенице ко је Лазића лишио живота, као битне чињенице од којих зависи постојање обележја кривичног дела убиство, као и сумња да је Јовичић критичном приликом носио пиштољ, Апелациони суд је у недостатку доказа, окривљеног ослободио од оптужбе да је извршио кривично дело убиство у стицају са кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја", наводи се у образложењу одлуке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи