Правоснажно одбијен притвор за полицајце због пљачке 1997. године

Виши суд у Београду правоснажно је одбио предлог тужилаштва да одреди "класичан" притвор двојици осумњичених за рабојништво 1997. године, поводом којег је киднапован Новак Стеванић (22) који се недуго након тога убио, док је трећи осумњичени у овом случају већ у пртивору због других кривичних дела.

Кривично ванпретресно веће суда је одбило жалбу тужилаштва на решење којим је осумњиченом – активном припаднику Жандармерије Саши Ђајићу (44) судија за претходни поступак одредио меру забране напуштања стана (кућни притвор) уз електронски надзор и одбио да одреди притвор осумњиченом пензионисаном полицајцу Милану Радукићу (55).

Трећи осумњичени у овом случају је Горан Ристић који се налази у притвору због других кривичних дела.

Такође, кривично ванпретресно веће је одбило и жалбу Ђајићевог браниоца због одређивања мере забране напуштања стана уз електронски надзор, рекла је за Танјуг портпаролка суда Бојана Станковић.

Сва тројица осумњичених се, према наводима из наредбе о спровођењу истраге, терете да су извршили кривично дело разбојништво 1997. године.

Према саопштењу полиције, постоје основи сумње да су поменута тројица осумњичених Стеванића на силу убацили у аутомобил, а затим га држали на напознатој локацији где су га малтретирали и захтевали од њега кључеве од стана његових родитеља.

Затим су из сефа у стану украли већу количину злата и око 100.000 немачких марака, навела је полиција.

Медији су пренели да је у овом делу учествовао и тадашњи полицајац, касније сведок-сарадник у процесу против "земунског клана" сада покојним Зораном Вукојевићем.

Стеванићу су наводно пришли у Сарајевској улици, показали легитимације и наредили му да крене са њима. Потом су га убацили у "голф 2", за чијим је воланом био Ристић и потом га предали вођи клана Душану Спасојевићу, како би му младић рекао где су у кући његових родитеља сакривени новац и драгоцености.

Медији пишу да је ова – прва отмица клана из Земуна, после које су уследиле и многе друге, разрешена пошто је бивши припадник клана Никола Бајић, који у затвору служи казну од 35 година, тужилаштву раније до детаља описао догађаје.

Бајић је, према писању медија, јуче тим поводом саслушан у Вишем јавном тужилаштву.

Несрећни младић, током чије отмице су "земунци" опљачкали кућу његових родитеља и однели 100.000 марака и златни накит, после тортуре, убио се у априлу 1998. године.

Ухапшени су у време отмице радили у Полицијској станици у Земуну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара