Припремно рочиште за "Асомакум" у четвртак

У Вишем суду у Београду у четвртак 22. марта требало би да се одржи припремно рочиште у процесу против Драгослава Јоксимовића (55) оптуженог да је 2010. отворио фантомску фирму за прање пара фалсификованом личном картом на име брата председника Србије Андреја Вучића.

У овом процесу, поред Јоксимовића, оптужено је још 17 окривљених који се такође терете да су оснивали фантомске фирме за прање пара.

На припремном рочишту које ће бити затворено за јавност оптужени ће се кратко изјаснити о кривици, и утврђиваће се који ће се докази изводити током суђења.

Након рочишта суд ће заказати почетак суђења које ће бити јавно и на коме ће оптужени моћи детаљно да изнесу своје одбране.

Након откривања ове преваре, Привредни суд у Београду је по тужби Андреја Вучића поништио оснивање "Асомакума", пошто је утврђено да је реч о нерегуларној фирми основаној на основу фалсификовање личне карте, а што је потврдило и графолошко вештачење.

Поред Јоксимовића, за превару у стицају кривичном делом прање новца у овом случају оптужени су и Немања Перић, Александар Јовић, Младен Аковић и Горан Бошковић.

Такође, за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица терете се Милан Машић, Снежана Ђуричић, Владимир Антић, Живорад Живанић, Јефта Јовановић Славиша Смиљић, Сафет Фековић, Предраг Кнежевић, Младен Јанковић, Драгоша Пузовић, Владимир Матић, Матија Вујновић и Димитрије Филактов.

Тужилаштво није саопштавало детаље оптужнице, тако да још није познато шта је ко од оптужених тачно чинио.

Након хапшења осумњичених, саопштено је да је у истрази пословања "Асомакума" утврђено да је фирма основана с лажном личном картом, а на основу поређења са правом, установљено је да је у питању фалсификат: нису идентични фотографија, печат МУП-а, потпис, број личне карте и пријава пребивалишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво