Српски повратник ухапшен у Клини

Косовска полиција ухапсила је Милорада Зајића у Клини, под оптужбом за наводне ратне злочине током сукоба на Косову, рекли су за РТС представници Срба у тој општини.

Зајић је ухапшен у станици полиције у Клини, а по одлуци тужиоца, пребачен у притвор у Приштини.

Како јавља Радио Гораждевац, шездесетдеветогодишњи Милорад Зајић дошао је у полицијску станицу на позив полиције како би преузео покућство које му је претходно украдено.

Зајић је повратник од 2008. године.

У Клини је неколико десетина српских повратника.

У централи косовске полиције у Приштини, нису ни потврдили ни демантовали наводе о хапшењу Милорада Зајића.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију затражила је да се Милорад Зајић сместа ослободи, и поручила да он и његова породица могу да рачунају на сваку могућу подршку Канцеларије за Косово и Метохију и државе Србије.

Како се наводи у саопштењу, Канцеларија је истовремено апеловала на "разум оних који имају могућност да спрече правно насиље на Косову и Метохији да то учине", и спрече неке нове покушаје уништавања људских живота и најбруталнија кршења људских права.

Канцеларија је оценила да је правосудни систем на КиМ све отвореније у служби "неправа и подлих планова" да се онемогући свака помисао прогнаних Срба на повратак.

Како се наводи, последње хапшење у Клини, извршено на превару, упалило је аларм и захтева хитно реаговање оних чија је званично декларисана жеља да тамо створе некакво демократско друштво.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи