Цариници спречили кријумчарење ауто-делова

Цариници су у сарадњи са полицијом, током ноћи између петка и суботе, на улазној страни граничног прелаза Прешево, спречили кријумчарење ауто-делова у вредности од скоро 20.500 евра, саопштила је Управа царина.

Прекршај је откривен прегледом "форда" турских регистарских ознака којим су из Турске ка Немачкој путовали 42-годишњи турски држављанин и његов сапутник.

Детаљном контролом аутомобила царински службеници су установили да путници у пртљажнику превозе разне делове за аутомобиле које су прекрили личним стварима, док су најскупље сакрили испод сувозачевог седишта.

Реч је, наиме, о више врста алата "волво", "даф", "сканија", затим о дизнама, вентилима притиска, гумицама за репарацију, осигурачима и пумпама "бош", као и њиховим деловима, чиме се вредност овог прекршаја попела на око два и по милиона динара.

Возач аутомобила, који иначе има пребивалиште у Београду, рекао је цариницима да је хтео да пријави ауто-делове, али да му је фактура наводно задржана у Македонији. Навео је и да није намеравао да их пласира на српском, већ на немачком тржишту.

Пошто је у питању страни држављанин, спроведен је хитан прекршајни поступак, чији је исход новчана казна од 100.000 динара, као и заштитна мера одузимања непријављених ауто-делова и аутомобила којим су кријумчарени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи