Ухапшена криминална група због кријумчарења дроге

Организована криминална група која се дуже бавила кријумчарењем опојних дрога са подручја Србије ка земљама Европске уније ухапшена је у заједничкој акцији МУП-а, СБПОК-а, БИА и у координацији са Тужилаштвом за организовани криминал.

Ухапшени су Н. П. (1984), Д. О. (1982) и М. К. (1984), сви из Новог Кнежевца, а приликом претреса укупно је заплењено 10 килограма и 500 грама марихуане, два пиштоља, 177 комада муниције различитог калибра, као и новац у износу од 700 евра, 9.000 динара, 1.000 форинти и 20 фунти.

Полиција је у возилу којим је управљао осумњичени Д. О., иначе полицијски службеник, пронашла десет пакета са пет килограма марихуане, док је претресом стана и других просторија у којима осумњичени борави, пронашла још пола килограма марихуане.

Претресом на још две локације на територији Новог Кнежевца и Новог Сада пронађено је још око пет килограма марихуане, два пиштоља и 177 комада муниције различитог калибра.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова због основе сумње да су се удружили како би извршили кривична дела неовлашћене производње и трговине опојним дрогама и неовлашћене производње, ношења и промета оружјем и експлозивним материјама.

Они ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво