Одређен притвор лекару са ВМА

Лекар потпуковник Б. Р., осумњичен за корупцију на Војномедицинској академији, на саслушању у тужилаштву бранио се ћутањем, а суд му је након тога одредио притвор до 30 дана на предлог тужилаштва. 

На саслушању у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, осумњичени није износио одбрану, прецизрала је за Танјуг портпарол тужилаштва Татјана Секулић.

Она је указала да у овом случају нема других осумњичених осим Б. Р.

"Што се тиче притвора, судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда за сузбијање корупције је донео решење којим је осумњиченом одредио притвор до 30 дана због постојања опасности да ће ометати истрагу утицањем на сведоке и опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело", каже портпарол суда Бојана Станковић.

Б. Р. се терети за кривично дело злоупотреба службеног положаја у продуженом трајању.

Хапшење лекара на служби у Војномедицинској академији потпуковника Б. Р., први је случај у Србији који се води у Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду и Вишег суда у Београду, која су почела са радом прошле седмице, почетком примене новог Закона о организацији и надлежности државних органа у борби против организованог криминала, корупције и тероризма. 

Акцију хапшења осумњиченог заједно су спровели припадници Војнобезбедносне агенције и поменутог тужилаштва.

Б. Р. се сумњичи да је као лекар на служби у ВМА дужи временски период злоупотребљавао свој службени положај, али детаљи случаја још нису званично саопштени. 

број коментара 0 пошаљи коментар