Вођи "Алкатраза" шест месеци кућног затвора уз наногвицу

Трећи основни суд у Београду осудио је Николу Вавића, једног од вођа Партизанове навијачке групе "Алкатраз", на шест месеци кућног затвора уз наногвицу, пошто је потврдио споразум о признању кривице који је Вавић у децембру закључио са Тужилаштвом.

Ова пресуда је правоснажна јер су се и Вавић (26) и Тужилаштво одрекли права на жалбу, а оштећени у овом поступку нису желели да сведоче.

Наиме, Вавић се нагодио у децембру са Трећим основним тужилаштвом да за поменуту казну призна да је у јуну прошле године испред једног београдског сплава Наташи М. (21) нанео тешке повреде ударцем у главу.

Са Тужилаштвом je закључио споразум о признању кривичног дела тешке телесне повреде.

Према споразуму који је пресудом потврдио суд, он у кућном затвору треба да буде под електронским надзором, односно да носи електронску наруквицу око ноге, преко које ће се пратити његово кретање.

Ако прекрши ограничења, прети му извршење казне у "правом" затвору. 

Инцидент се догодио на обали Саве у јуну ове године, након свађе Вавића и дечка девојке коју је Вавић повредио.

Медији су након инцидента писали да је Вавић девојку повредио пиштољем, али за то није било доказа. Он је признао да је у руци имао мобилни телефон.

Вавић је одраније познат српском правосуђу. Био је осуђен због диловања наркотика, због чега је у затвору провео 2010. и 2011. годину, све до опште амнестије 2012. године.

У априлу прошле године је правоснажно ослобођен оптужби за покушај убиства радника обезбеђења сплава "Блејвоч" Роберта Радојичића (27) због недостатка доказа.

У јануару ове године био је рањен у ногу након туче испред једног ноћног клуба у центру Београда.

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 07. мар 2018, 15:18)
Kablar [нерегистровани]

Lakrdija

Kucni pritvor od sest meseci povratniku???Kada prodju sest meci,opet ce tmo gde je do sada bio.

(среда, 07. мар 2018, 14:58)
anonymous [нерегистровани]

huligan

bas su pazljivi i izdasni prema ovom nevaljalcu jos ako se bude zalio poslat ce ga na banjsko lecenje umesto u zatvor ili neki drustveno koristan rad.strasno.

(среда, 07. мар 2018, 14:52)
Deutschland,NRW. [нерегистровани]

Malo.

Pa on je povratnik,za to dolaze sve ostrije kazne,pogotovo kod"tepaca"zena.