Димитровград, хапшења полицајаца и цариника због мита

Припадници Сектора унутрашње контроле ухапсили су 15 граничних полицајаца из Димитровграда, једног цариника и још три особе због сумње да су починили кривично дело примање мита, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Међу ухапшенима је и полицијски старешина у Станици граничне полиције Димитровград С. И. (1966), који се терети да је починио више кривичних дела злоупотребе службеног положаја.

Ухапшени гранични полицајци и цариник се терете да су организовано, у циљу прибављања материјалне користи, од децембра 2016. до августа 2017. године на прелазу Градина омогућавали ухапшеним лицима да преко границе уносе робу чији је промет забрањен или ограничен.

Осумњичени су и да су омогућили да три ухапшене особе за робу трговачког карактера коју уносе у Србију делимично или потпуно избегну плаћање царинских дажбина.

Ухапшени старешина се терети да је од јуна до септембра 2017. године искоришћавао службени положај и пропустио да изврши службене радње, "иако је располагао поузданим сазнањима о коруптивном понашању" полицајаца, од којих је у више наврата примао новац.

Осумњичени су уз кривичне пријаве спроведени Вишем и Основном јавном тужилаштву у Пироту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво