Здравствена радница у Клиничком центру Србије преминула од морбила

У току прошле недеље од последица компликација изазваних малим богињама преминула је здравствена радница која је радила као развођач пацијената на Клиници за ендокринологију Клиничког центра Србије, потврђено је у КЦС.

У саопштењу те установе наводи се да је пацијенткиња због хроничне основне болести била на терапији и боловању од октобра 2017. године.

Иначе, од почетка епидемије морбила на територији града Београда, од 7.500 запослених у Клиничком центру Србије, утврђено је 25 оболелих од морбила.

Међу оболелима су лекари, медицинске сестре, лабораторијски и рендгенски техничари и помоћно, немедицинско особље у КЦС.

Већина оболелих је невакцинисана или је непознатог вакциналног статуса, при чему су неки од оболелих били хоспитализовани због тежине клиничке слике, док су се неки од њих опоравили.

У КЦС предузимају све стандардне мере превенције против ширења инфекција, те се претпоставља да су оболели здравствени радници инфицирани ван КЦС.

Клинички центар Србије ће у складу да препорукама Министарства здравља у наредном периоду обављати вакцинацију особља КЦС против морбила, наведено је у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво