Породица Оливера Ивановића нема податке о истрази

Мирослав Ивановић, брат убијеног Оливера Ивановића, каже да је породица "принуђена и осуђена" да информације о истрази добија из наступа појединих политичара "уколико сматрају за сходно да о томе информишу јавност". Ми из СДП-а нећемо да станемо, свакодневно ћемо вршити притисак, поручује Ксенија Божовић из странке убијеног Оливера Ивановића.

Породица нема директне информације о истрази убиства српског политичара са Косова Оливера Ивановића, изјавио је данас за Фонет брат убијеног Оливера Мирослав Ивановић.

Мирослав Ивановић је рекао да им се нико није директно обраћао да би им, евентуално, пренео докле је стигла истрага. Истакао је да су чланови породице били позвани да дају изјаву имају ли некакве инфомације о последњим данима Оливера Ивановића.

"С обзиром и на посао којим се бавим мислим да би било и неозбиљно информисати нас о детаљима тих истрага. Ипак би могли макар да знамо како процењују напредак у том смислу да има индиција, да ли се може на нешто већ указати. Буквално смо принуђени и осуђени да информације о свему томе добијамо из наступа појединих политичара, када нађу и уколико сматрају за сходно да о томе информишу јавност", рекао је Ивановић.

На питање како њему, као дугогодишњем судији, изгледа случај привођења па пуштања двојице полицајаца Ивановић је рекао да је њима на терет стављено манипулисање доказима "ма шта језички тумачено то значи".

Каже да њему "не делује да за сада ту има нечег озбиљног" и сматра да је "још рано доносити закључке".

Божовић: Много мућења воде у истрази

И заменица председника Грађанске иницијативе СДП Ксенија Божовић каже за Фонет да немају никакву званичну информацију о току истраге, већ да "има много спекулација, много мућења воде", а питање је због чега се то ради.

Сматра да је то "вероватно да би се све заташкало, јер време пролази".

"Ја само желим да кажем да ми из СДП нећемо да станемо. Да ћемо свакодневно да вршимо притисак и треба сви то да схвате. А ваљда би требало да проради и људска савест јер је угашен један живот", сматра Божовићева.

Убиство Оливера Ивановића, који је био и одборник локалне Скупштине општине, није на дневном реду заказане седнице, а неће се разговарати ни о безбедносној ситуацији, потврдила је Божовићева, и сама одборница СДП-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи