Приштински медији: Оставка председника Основног суда Косовске Митровице

Никола Кабашић, председник Основног суда у Косовској Митровици, поднео је оставку, јавља приштински портал "Клан Косова" позивајући се на неименоване изворе. Наводи се да је његова оставка предата косовском правосудном већу које распоравља о њој, као и да још нису познати разлози оставке.

Клан Косова наводи да је Кабашић постављен на функцију председника Основног суда у Косовској Митровици пре неколико месеци у складу са споразумом из дијалога Београда и Приштине који се односи на интеграцију правосуђа на северу Косова у приштинске институције.

Кабашић је оставку поднео након што је јуче за insajder.net, у вези са случајем убиства Оливера Ивановића, изнео различито тумачење шта се заправо види на снимку са сигурносних камера са места убиства, у вези са начином на који су поступили полицајци који су били притворени, у односу на тумачење које је за исти медиј изнео главни тужилац у Основном тужилаштву у Косовској Митровици Шућри Суља.

Суља је рекао да је тужилаштво уложило жалбу на одлуку Основног суда у Митровици да не одреди притвор двојици полицајаца који су ухапшени због сумње да су манипулисали доказима у случају убиства Оливера Ивановића, док је Кабашић рекао да овакву одлуку суда образлаже тиме да тужилац није дао оправдане захтеве за одређивање притвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво