Откривено девет "слепих путника" међу робом за ЕУ

На граничним прелазима Батровци и Хоргош, цариници су спречили деветорицу миграната да се у приколицама камиона илегално домогну Европске уније.

Када је 7. фебруара, на излазној страни граничног прелаза Батровци, шлепер турских регистарских ознака који је превозио алупрофиле из Турске ка Немачкој послат на преглед скенером, испоставило се да је поред пријављене робе транспортовао и тројицу илегалних миграната.

Дан пре тога, царински службеници су на излазној страни граничног прелаза Хоргош, у три наврата спречили шест миграната из Пакистана да неопажено изађу из земље.

Шесторица младића, по двојица у три камиона, крили су се међу робом у приколицама шлепера, а откривени су тако што су царински службеници уочили да је на сваком од тих камиона сајла пресечена, па потом лепљена помоћу чиоде и суперлепка.

Шлепери у којима су откривени илегални мигранти превозили су разну робу за европско тржиште.

У товарима је било девет тона пластичних контејнера за смеће транспортованих ка Литванији, затим више од 20 тона делова приколица за француско и скоро 6,5 тона детерџента "бреф" за пољско тржиште, саопштила је Управа царине.

број коментара 0 пошаљи коментар