Ухапшени због сумње на изнуду

Полиција је ухапсила Д. М. из Сремске Митровице и Н. К. из Сомбора, због сумње да су педесетседмогодишњем Београђанину и његовој породици уз претње тражили 500.000 евра, саопштио је МУП.

Сумња се да је Д. М. (1968) ангажовао Н. К. (1988), коме је раније уз новчану накнаду више пута наводно "скидао црну магију", да заплаши оштећеног мушкарца који је у Д. М. имао велико поверење.

"Након што му је дао инструкције, упутио га је да купи нове бројеве за мобилне телефоне и апарате, навео имена деце и супруге и написао му СМС поруку коју ће послати оштећеном како би га наговорио да дође до једног манастира. Потом је Н. К. ту поруку, по договору са Д. М. послао Београђанину, представљајући се као монах који је болестан и не може да прича", наводи се у саопштењу.

Како је објашњено, након што је оштећени уочи Нове године дошао на договорено место, Н. К. га је омамио електрошокером, и уз претњу пиштољем захтевао исплату 500.000 евра, како не би наудио његовој породици.

Полиција је, приликом претреса стана Н. К. пронашла оба предмета, па ће против њега поднети кривичну пријаву и за неовлашћену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Акција хапшења је, додају из МУП-а, изведена у координацији и сарадњи са вишим јавним тужилаштвима у Београду, Сремској Митровици и Сомбору.

По налогу надлежног тужиоца, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву бити доведени на саслушање у Више јавно тужилаштво у Сремској Митровици.

број коментара 0 пошаљи коментар