Београду достављена документација о Ивановићу из Приштине

Посредством Канцеларије Еулекса у Београду, Приштина је данас Министарству правде доставила документацију у вези са убиством Оливера Ивановића.

Документација садржи обдукциони налаз и записник са увиђаја, и биће прослеђена Тужилаштву за организовани криминал, саопштило је Министарство правде.

Косовски министар правосуђа Абелард Тахири рекао је да су Београду послати извештаји о обдукцији, балистичком налазу и извештај и фотографије са лица места.

Тахири је за портал Албеу рекао да су информације Београду послате 5. фебруара преко Канцеларије специјалног представника ЕУ у Приштини.

"На основу договора који је постигнут 2013. године, а допуњен октобра 2015, процес сарадње са Србијом у области правосудне сарадње траје. Не можемо директно да комуницирамо са српским властима, па се наше информације прослеђују преко Канцеларије специјалног представника ЕУ на Косову, на начин на који и власти у Србији прослеђују своје захтеве", навео је Тахири.

Тужилаштво за организовани криминал затражило је на дан убиства Ивановића у Косовској Митровици, 16. јануара, да му косовски органи доставе копије записника о увиђају, фото-документацију, скице лица места, као и све друге податке који могу бити од значаја за расветљавање кривичног дела.

После десет дана, 26. јануара, Тужилаштво је упутило још један захтев за узајамну правну помоћ, којим је тражено више доказа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво