Хулигани из Сплита се нагодили са тужиоцем, затворске казне од четири до шест месеци

Петорица хулигана из Сплита који се сумњиче за насилничко понашање током утакмице Црвена звезда – Партизан у Београду закључила су споразум са Вишим јавним тужилаштвом, према којем су признали кривицу за казне од четири до шест месеци затвора, које треба да одслуже у Србији.

Истим споразумом, који треба пресудом да потврди Виши суд у Београду, предвиђено је да након одслужења казни Сплићани буду протерани из Србије, са забраном уласка од пет година, рекла је бранилац неколико окривљених Маја Тркуља Танјугу.

Шести осумњичени Сплићанин, Дамир Товаревић, није потписао споразум са Тужилаштвом.

Тркуља је прецизирала да су се окривљени до сада бранили ћутањем, али да су данас изнели своју одбрану пред тужиоцем и признали кривично дело насилничко понашање на спортској приредби, што је био услов за закључење споразума.

Према нагодби са тужиоцем, Хрвоје Баковић, Стјепан Миховиловић и Анте Фирић признали су кривицу за казне од по шест месеци затвора, Јаков Подруг за казну од пет месеци, а Иван Мишковић за четири месеца затвора.

Ти хрватски држављани ухапшени су након нереда на београдском дербију средином децембра прошле године.

Виши суд у Београду им је 15. јануара продужио за још 30 дана притвор због опасности од бекства и узнемирења јавности.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи